4 супер храни за отслабване

hrani-otslabvane-dieti

Ако никога не сте консумирали някоя супер храна, трябва да я включвате постепенно в диетата си, тъй като всеки човек има различни нужди и реакции. Може да го направите например като добавите половин лъжичка към някой сок или шейк.

Хранителните им свойства са много полезни, когато искаме да отслабнем. Помагат ни да се чувстваме сити, подобряват настроението ни и пр.

По директен или индиректен начин всички супер храни помага за отслабването. Представяме ви четири от най- силните супер храни:

sok-moringa

1. Моринга. Съдържа високи нива витамин А, С и Е, освен това биофлавоноиди, които помагат за битка с анемията, регулират нивата на кръвната захар, холестерола и високото кръвно. За да я консумирате, може да ги включите в соковете или шейковете, да поръсите малко върху салатата и пр.
2. Спирулина. Това водорасло съдържа 8 от 10 есенциални аминокиселини, за да синтезира протеините. Освен това помага за пречистване на тялото. Може да слагате една лъжичка към сока или водата си.
3. Чия. Съдържа два пъти повече протеини от другите семена и пет пъти повече калций от прясното мляко. Намалява апетита и ни поддържа сити за дълго време.
4. Полен. Освен че намалява отпадналостта, регулира апетита и бори нервния стрес, раздразнението и депресията. Все емоции, от които много се яде.

Когато тялото получава големи количества полезни вещества, апетитът намалява, както и желанието за калорична храна.

Все пак трябва да се внимава със супер храните. Не прекалявайте с консумацията им.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване