Отслабване през есента

отслабване през есентаСлънчевите летни дни отминаха безвъзвратно и тъмните вечери бавно, но сигурно завладяват съзнанието. Споменът за успешната лятна диета за отслабване започва да избледнява и все по – често се страхувате, че за нула време ще върнете с мъка свалените килограми и то с лихвите отгоре.

Не се притеснявайте, защото това е ответна реакция на организма при промяна на сезоните. Тялото просто започва да се подготвя за настъпващата зима, а докато това трае, в него протичат редица независещи от нас процеси.

Късите дни и липсата на слънце намаляват значително производството на хормона серотонин, който създава чувство на щастие и спокойствие.

Когато изпаднете в подобна ситуация, естествената реакция е да се ядат повече въглехидрати като например шоколад, картофи, ориз, макаронени изделия. С тяхна помощ нивата на серотонин се завишават и съответно ни правят да се чувстваме по – комфортно в собственото си тяло. В същото време обаче се създава и сериозна предпоставка за натрупване на излишна маса, което трябва да предотвратите на всяка цена.

Настъпването на есента не е извинение, заради което да пренебрегнете вашата диета за отслабване и да се закръглите. Достатъчно е да последвате две основни правила, които ще ви избавят от подобни проблеми и ще помогнат да запазите теглото в желаните норми.

Тренировки с тежести за отслабване

През лятото аеробните занимания може и да са били достатъчни да запазите теглото си, но при настъпване на студеното време заниманията с тежести са повече от задължителни. Така не само ще изгорите с минимум 1/3 повече калории, но и ще подготвите тялото за студа по възможно най – добрия начин.

Тренировката с тежести кара тялото да оказва естествена съпротива срещу натрупването на излишна маса и е сред най – ефективните начини за горене. Също така вдигането на щанги ускорява в пъти метаболизма което означава, че дори когато сте в седнало положение пак ще горите много калории. Фитнес треньори споделят, че три занимания от по 30 минути в седмицата са напълно достатъчна тренировка за отслабване.

Не се опитвайте да отслабнете само за Коледа

Изкушаващо е да се хвърлят купища пари за блестящото коледно и новогодишно парти, на които искате да изглеждате повече от блестящо. Тук обаче идват рисковете за вашето здраве, ако по някаква случайност решите да стартирате бърза диета за отслабване.

Това, което се опитвам да кажа е, че не трябва да се хвърляте с отворени обятия към всеки хранителен план, който ви обещава да свалите 10 кг за няколко дни. В 99 % от случаите такива диети са откровено опасни и могат да завършат трагично.

Контрол на теглото се осъществява непрекъснато, а всяко усилие за отслабване следва да се планира дългосрочно. Малките промени правят големите постижения и коригират начина на живот. Най – добрият вариант е да запазите балансирания режим завинаги, като естествено от време на време може да му отпускате края за по ден – два. Не е необходимо да гладувате и просто намалете оборотите, изхвърлете завинаги вредните храни.

Прочетете как една бърза диета с глад погуби млада и красива жена от Айтос

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет:
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване