Оставете във водата излишните килограми!

00437686Отслабване и плуване. Плуването е един чудесен начин да отслабнете, да  подобрите формата си и да се отървете от  много заболявания.

За да отслабнете с плуване трябва да плувате най-малко 3-4 пъти седмично в продължение на 45 минути. Най-бърз резултат ще получите, ако плувате в стил бътерфлай или кроул.  Но дори и тези, които избират да плуват бруст, имат добри шансове да стегнат мускулите на краката, ръцете и корема.

Преди да влезете във водата, е полезно да загреете на брега: първо повъртете напред и назад ръцете, като при плуване в различни стилове, след това енергично раздвижете краката си. Тези прости упражнения ще Ви отнемат около 5  до 7 минути, а ползите са огромни: те стимулират кръвообращението, затоплят мускулите и по този начин се намалява рискът от гърчове и крампи във водата.

За постигането на стройна фигура разчитайте само на своите си сили. По-добре е да плувате по протежение на брега, в случай, че нямате сили да се върнете до сушата.

Ако се чувствате много уморени, но все още е брега е далеч, спрете плуването и легнете по гръб в стил „звезда“ – с разперени ръце и крака. Постарайте се при това да дишате ритмично.

Да се учим от делфините

Ако не сте много добър плувец, това не е причина да се откаже от практиката. Купете си дъска за плуване и с нея смело влизайте във водата. Там се фокусирайте върху развитието на ръцете, краката и корема.

Вземете борда и се опитайте да плувате, като сгъвате съчетано краката, подобно на делфинова опашка. Повторете упражнението, като се обърнете по гръб.

SONY DSCПлуването и упражненията във вода ще ви помогнат да се отървете от болки в гърба и болки в ставите, подобряват обмяната на веществата, успокояват нервите, втвърдяват тялото.

Във водата, дори и при много усилие, няма почти никакъв шанс за нараняване или изкълчване. Но най-вече плуването е полезно за хора с увреждания на гръбначния стълб.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване