Омега-3 и Oмега-6 мазнините между живота и смъртта

Омега-3 и Омега-6 мастни киселиниОмега-3 и Oмега-6 са двата основни вида  мастни киселини, които могат да бъдат получени от храни или хранителни добавки. Въпреки, че като цяло, здравословното хранене доставя на тялото тези вещества в достатъчно количество, често е необходимо да се използват добавки, съдържащи Омега-3 и Омега-6 мастни киселини.

Полезните свойства на Омега-3 и Омега-6 мастни киселини

Омега-3 и Омега-6 мастни киселини, се считат за съществени в нашата диета. Те са необходими за нормалното функциониране на човешкия организъм, но не могат да се произвеждат в тялото. Омега-3 се съдържа главно в рибата. Основните източници на тази мазнина са риба тон, сьомга, риба камбала и други, включително водораслите и някои растителни масла. Омега-6 се съдържа предимно в растителните масла, включително вечерна иглика и касиса.

Омега-3 мастните киселини намаляват риска от артрит, депресия, сърдечни заболявания и някои видове рак. Съдържанието на Омега-3 в храната може да допринесе за по-добрата работа на мозъка и сърдечно-съдовата система. Омега-3 мастните киселини може да се използват в борбата срещу диабета, високото кръвно налягане, кожните заболявания и наднорменото тегло.

Омега-6 мастните киселини насърчават функцията на мозъка, помагат за развитието на кожните клетки и са включени в растежа на косата и костния метаболизъм. Здравословният баланс на Омега-3 и Омега-6 допринася за здравето на сърцето. Омега-6 мастните киселини могат да се използват за лечение на алергия, екзема, предменструален синдром и остеопороза.

Опасността от прекомерна консумация на Омега-6

zx450y250_1997745
За разлика от Омега-3 мастни киселини, приемането на прекалено много Омега-6 може да бъде опасно. Омега-6 в големи количества може да доведе до възпаление в организма, да доведе до появата на екзема, акне и болка, свързана с артрит.

Ние препоръчваме да се направи диета в съотношението на Омега-6 и Омега-3 приблизително 4 към 1. Предполага се, че ако прекалите в диетата си с Омега-6 мастните киселини, това може да доведе до подуване на артериите и сърдечни заболявания.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване