Защо боровите ядки помагат за отслабване

БОГАТИ НА ВИТАМИНИ ОТ ГРУПА В  И БОРОВА КИСЕЛИНА

Боровите ядки, като всички ядки, са доста калорични и съдържат мазнини. Но въпреки това, ако се ядат в определено количество, имат прекрасни свойства за отслабване.

борови ядки

Без съмнение, боровите ядки са важна част от средиземноморската диета. Много са популярни в южната част на Европа. Освен чудесния си вкус, имат качества, които ще ви помогнат не само да отслабнете, но и да сте здрави и силни.

Въпреки че става въпрос за доста калорични и мазни ядки, вкусните борови ядки помагат в борбата с килограмите, стига да ги ядете умерено.

Как боровите ядки помагат да отслабнете?

Една от причините боровите ядки да присъстват в ежедневното ви меню е съдържанието на борова киселина, която доста засища. Така ще ядете по- малко. Освен това, боровите ядки са богати на витамини В2 и В3, които в комбинация сборови ядки1 боровата киселина, подобряват значително дейността на метаболизма.

Боровите ядки са и антиоксиданти, заради съдържанието на витамин Е. Подходящи са за холестерола, тъй като съдържат омега- 3 и омега- 6 киселини. Също така, съдържат и фибри, което е много важно при отслабването.

Как да се консумират?

100 грама борови ядки съдържат 500 калории. Затова трябва да внимавате с яденето. Препоръчителната доза е 10 грама дневно.

Освен да ги ядете като малка закуска, боровите ядки се съчетават добре със салати, с кафяв ориз, в песто.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване