Витамини и минерали, които помагат за отслабване

Тялото се нуждае от витамини и минерали, за да функционира нормално. Но те също помагат и за отслабването, тъй като участват в различни метаболитни процеси, които са свързани директно с контрола на теглото.

витамини

Нуждаем се от много витамини и минерали, за да работи тялото ни нормално. Според различни научни изследвания, хората, които приемат добавки витамини и минерали отслабват по- бързо, отколкото тези, които не го правят.

Сред витамините, които помагат да се подобри усвояването на мазнините, са тези, които са антиоксиданти като витамин С и витамини В комплекс. Те подобряват дишането на клетките, като за това, използват енергия отвитамини1 мазнините.

Минералите, които позволяват да се отслабне и да се контролира теглото са тези, които подобряват употребата на мазнините като източник на енергия, например, цинк, магнезий, манган, мед и селен. Тези минерали участват и усвояването на въглехидратите и протеините, Те помагат за образуването на протеини и за използването на въглехидратите за енергия. Например, дефицитът на цинк може да доведе повишаване на глюкозата.

Тези витамини и минерали получаваме по естествен път от храната, ако се храним балансирано и правилно, дори да сме на нискокалорична диета. Добавки витамини и минерали, включени в диетата ни, могат да ни помогнат да увеличим разхода на калории и да отслабнем. Но разбира се, е добре да ви бъдат назначени от лекар.

Защо е полезно да ядем зеленчуци. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване