3 рецепти с бира за красива кожа

bira-recepti

Бирата съдържа много полезни вещества и освен като алкохолна напитка, можем да я използваме и като средство за разкрасяване. Нека разгледаме няколко домашни рецепти за красива кожа с основна съставка – бира.

1 Маска от бира и кисело мляко.

Пшеницата и хранителните вещества в бирата контролират излишното производство на мазнина и на несъвършенства. В комбинация с кисело мляко и малко зехтин, получаваме натурален пилинг, който прави кожата по- свежа и блестяща.

Съставки:

50 мл бира
20 грама кисело мляко
1 лъжица зехтин
1 белтък

Как се използва:

Смесете всички съставки в съд и разбийте, докато получите хомогенна смес. Почистете лицето и нанесете тънък слой от сместа с помощта на нежна четка. Оставете да изсъхне за 30 минути и отстранете с хладка вода. Използвайте веднъж седмично.

bira

2 Ексфолиант от бира и ягоди

Ексфолиращата маска отстранява мъртвата кожа и помага за отстраняване на черните точки.

Съставки:

3 ягоди
10 мл бира

Как се използва:

Намачкайте ягодите с помощта на вилица и смесете с бирата. Нанесете чрез нежен кръгообразен масаж и оставете да действа 15 минути. Изплакнете с хладка вода и накрая нанесете хидратиращ тоник. Правете процедурата два пъти седмично.

3 Отстраняване на мазоли

Хидратиращите и противовъзпалителни свойства на бирата омекотяват твърдата кожа, която образува мазоли. Ако комбинираме с мента, ще помогнем на кожата да се възстанови и ще е предпазим от възможни усложнения.

Съставки:

2 чаши чай от мента
100 мл бира

Как се използва:

Смесете топлия чай от мента с бирата и потопете краката.Киснете ги 15 минути и ги масажирайте. След това, използвайте пемза, за да отстраните мъртвата кожа. Изплакнете и подсушете добре. Използвайте три пъти седмично.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Красота

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване