Свалете 3 кг за 5 дни с диетата с овесени ядки

dieta-s-oves

Овесените ядки са сред най- използваните храни в диетите за отслабване. Притежават множество полезни свойства, които подпомагат процеса на сваляне на килограми. Днес ще разгледаме как могат да се свалят 2- 3 килограма с 5- дневна диета с овесени ядки.

Хубавото е, че вероятността за йо- йо ефект е доста по- малка, отколкото при други диети.
Овесените ядки съдържат много фибри, които регулират метаболизма. Освен това, създават усещане за ситост и по този начин намаляват апетита. Зарежда с енергия за доста време.
5- дневната диета с овес обаче не може да се продължава повече от това. Не се препоръчва за хора с непоносимост към глутен или хипотиреоидизъм. Ако ядките са прекалено големи или некачествени, може да предизвикат диария.

Положителните страни на овесените ядки са, че регулира холестерола и жлъчните киселини. Помага срещу запек. Понижава кръвната захар.

Какво можем да ядем по време на диетата?
Можем да ядем ядки в малки количества, сирене, зеленчуци, плодове и овесени ядки. От напитките са позволени зеленчуков бульон, чай, кафе, обезмаслено прясно мляко. Трябва да пием много вода.

В менюто за диетата е включена крем супа от овесени ядки. Тя се приготвя лесно. Слагаме 3 супени лъжици овесени ядки да се варят в 400 мл вода, заедно със 100 грама зеленчук по избор, като можем да избираме сред: грах, моркови, домати, маруля, аспержи, лук, броколи, спанак, зеле, тиквички.

Зеленчуците се режат на ситно и могат да се овкусят с пипер, сол и зехтин. След като се вари 8 минути, се разбива с миксер и се вари още 2 минути.

Овесените ядки могат да се консумират също и чрез следните рецепти с тяхно участие, като например: домашно прясно мляко, различни шейкове с овесени ядки, и пр.

Ето как трябва да изглежда примерното меню за 5- дневната диета:

Закуска: чай или кафе, 3 л. овесени ядки с ½ обезмаслено кисело мляко
Преди обед: портокал
Обяд: зелена салата и зеленчуков бульон, крем супа от овесени ядки, 50 грама диетично сирене и 6 ягоди
Следобедна закуска: плод по избор или кисело мляко
Вечеря: салата от настъргани моркови, домати и маруля. Аспержи на скара. Крем- супа от овесени ядки и плод.

*По време на диетата могат да се правят упражнения, но да са леки.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване