Лесно отслабване: Просто намалете порциите

отслабване с малки порции

отслабване с малки порции

Една от възможно най – лесните методики за качествено отслабване е просто да се намали количеството на приетите калории. По този начин тялото ще получава само това от което има нужда и няма да остават излишъци за запас.

Да, но пресмятането на калории е толкова досадно

Наистина, това е напълно вярно. Трябва да си истински фитнес маниак, за да следиш под лупа всичко, което ядеш. Но и за тази болка има лек – без математика и дългочасово висене с лист, химикалка и калкулатор! Просто намалете количеството на порциите, а най – лесно това ще стане като си осигурите по – малки като вместимост съдове за хранене, а огромните стари чинии качете на тавана.

Защо да намалим порциите

Колко ядем е също толкова важно, колкото и какво ядем, особено когато се мъчим да провеждаме диета за отслабване. Ето още няколко допълнителни съвета, които ще ви бъдат от полза.

  • Не прекрачвайте границата, дори когато похапвате от любимите си храни. Представете си например, че вашата пържола е някаква топка – за футбол, тенис или каквото ви се ще. След това помислете – бихте ли могли да погълнете топката за баскетбол без това да попречи при отслабване?
  • Скрийте храните от погледа си. Хората на диета за отслабване често не могат да устоят на изкушението да посегнат към купичката със сладки. Минавайки покрай нея те неволно бъркат вътре и преди да се усетят вече са омели няколко курабийки. А тяхната калорична стойност всъщност е колкото на едно основно хранене. За да избегнете подобни моменти просто приберете в хладилника или шкафа всички храни и стойте далеч от изкушението.
  • Ограничете алкохола. За пореден път призоваваме да спрете или поне ограничите алкохола. Една чаша вино или бира обичайно съдържа в себе си 100 калории, а представете си какво става когато изпиете няколко. Наистина, мненята за влиянието на алкохола при отслабване са противоречиви, но при всички положения той е по – вреден, отколкото полезен.
  • Не бързайте по време на хранене. Не се хвърляйте върху яденето, сякаш сте държани на въже. Лекари обясняват, че на тялото е необходимо време, за да изпрати сигнали до мозъка за насищане и ако ядете с мълниеносна скорост ще погълнете много повече, преди да се почувствате доволни. А целта на всяка диета е да изреже от менюто всички излишни калории.
отслабване с малки порции

Въведете задължителен контрол на порциите

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване