Лесни диети за трудни хора

dieta-prechistvane-1

Да се прави диета за отслабване, обикновено означава да се лишаваме от определени храни, за да свалим излишните килограми. За много хора обаче е трудно да ги спазват, защото най- много обичат тези храни, от които най- много се напълнява.

Бързите диети, от типа на диетата на д-р Аткинс, трудно се спазват, а и не са особено полезни.

Въглехидратите засищат по- бързо и да по- дълго време, но хората, които спазват диети с ниско съдържание на въглехидрати, често налитат повече на мазнини.

Да се лишат от нещо, което обичат, може да е прекалено сложно за някои хора.

Няма „лесна“ диета

Въпреки че няма понятие като „лесна“ диета има не толкова сложни начини за хранене, дори за най- взискателните хора. Въпреки че има много здравословни варианти на любимите ни храни, се изисква време да свикнем с тях.

Контролирайте порциите и яжте повече зеленчуци

Когато правим диета, не е необходимо да се лишаваме напълно от любимите си ястия, а можем да ги заместим със здравословни варианти и да контролираме порциите. Изберете пилешко на скара или риба, когато ви се яде свинско, за да избегнете нежеланите мазнини.

riba-zele

Здравословен начин да контролираме размера на порциите е ¾ от чинията ни да съдържа зеленчуци, а останалата – протеини и въглехидрати. Салатите са отличен начин за прием на зеленчуци и могат да станат още по- интересни, ако им добавим плодове, сирене, орехи и семена.

Печените зеленчуци с чесън и подправки правят ястието със зеленчуци по- атрактивно. Когато готвите паста, заместете половината с карфиол. Може да ги сервирате заедно.

Спагети от тиквички и други заместители

Друг начин да „измамим“ лакомника е като приготвим любимата му храна, но с други съставки. Ако настържете тиквичките на дълги ленти, ще имате чудесни растителни спагети. Вместо да избържете картофите, можете да ги сварите или да ги запечете във фурна.

Пълнозърнестите храни са най- добрият вариант

Заместете рафинираното зърно с пълнозърнесто. Заместете белия хляб с пълнозърнест и пр.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване