Как да се справим с внезапния глад?

glad-fakti

Изведнъж усещате толкова силен глад, че отваряте хладилника и започвате да ядете, каквото ви попадне. Когато това стане навик, неминуемо качвате много килограми.

На какво обаче може да се дължи този внезапен глад:

1 Лягате си късно

Вие сте от хората, които се активизират след залез слънце и най- продуктивните ви часове са през нощта. Но късното лягане има цена: понижава нивата на хормона, който ни кара да се чувстваме сити (лептин) и увеличава нивата на хормона, който ни кара да се чувстваме гладни (грелин). Резултатът е зверски глад!

2 Обичате да закусвате палачинки

Всъщност, проблемът не е в палачинките сами по себе си, а във въглехидратите. Не че трябва да елиминирате напълно въглехидратите от закуска, но ако искате да ядете по- малко през деня, яжте протеини на закуска.

glad-pri-dieta

3 Ядете само обезмаслени храни

Обезмаслените продукти са много модерни, но на етикетите няма да прочетете нещо много важно. Че за да заместят мазнините, производителите използват повече захар, сол и пр. добавки. По принцип тялото ни се нуждае от малки количества мазнини, като така се чувстваме сити за повече време.

4 Пиете малко вода

Много често, когато усетим глад, всъщност имаме реална нужда от вода. Поддържайте се винаги добре хидратирани и пийте вода през равни интервали, не чакайте да усетите жажда.

5 Оставяте да мине много време между храненията

Според експертите, трябва да се храним всеки 4-5 часа. Не е необходимо да е пълно хранене, лека закуска е напълно достатъчна. Важното е да се чакате премрели от глад следващото основно хранене.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване