Как да отслабваме, без да скачаме от диета в диета

otslabvane-bez-dieti

За много хора отслабването е предизвикателство, с което не могат да се справят. Самата идея постоянно да броим калории, грамове мазнини, въглехидрати и пр, може да ви се стори като час по висша математика.

За да не ви се налага постоянно да скачате от диета за отслабване в друга диета, трябва да промените нагласата си към този процес. Ето 3 основни принципа, които ще ви помогнат:

1. Започнете с правилната мотивация. Помислете внимателно какви са причините, които ви карат да отслабнете. Ако искате да отслабнете заради неправилни мотиви, най- сигурното е, че бързо ще се откажете. Трябва причините наистина да си заслужават, за да не губите мотивация. Напишете си тези причини на лист и целите на отслабването. Така постоянно ще сте фокусирани върху крайната цел.

nadnormeno-teglo
2. Забравете за фитнес залата. Толкова сме заети в ежедневието си, че да ходим 3- 4 пъти в седмицата до спортната зала е почти невъзможно. Но не е и необходимо. В интернет можем да открием много и най- различни тренировки, които да изпълняваме у дома.
3. Научете се да се храните, за да живеете. Не възприемайте отслабването като метод, който ви ограничава в храненето. Вместо да си губите времето да броите калории, грамове мазнини и въглехидрати, променете перспективата си към храната. Например, вместо да пържите храната, направете я печена или на пара. Трябва да се научите да разграничавате кога наистина сте гладни и кога ви се яде поради други причини, като нерви. Избягвайте да се храните, когато сте афектирани.

За да отслабнем не трябва да следваме определена диета или да броим калории, а трябва да създадем приятна емоционална и съответно хормонална среда в тялото си. Заради стреса и емоционалните системи създаваме нехармонична вътрешна среда, която спъва отслабването.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване