7 мощни природни средства за бърз метаболизъм

otslabvane-sedmitsa

Наднорменото тегло е сред модерните болести на обществото ни. Заседналият начин на живот и стресът са сред факторите, които допринасят за проблема.

Милиони хора се опитват да отслабнат, но все по- често започват да го правят поради здравословни проблеми, дори не толкова поради естетически.

Усвояването на здравословни навици е най- сигурното оръжие срещу наднорменото тегло. Редовното движение, прилагане на техники за отпускане и храненето, са ключови фактори за постигане на баланс.

Когато отслабване, е важно да стимулираме метаболизма си да работи по- бързо. Ето няколко храни, които ще ви помогнат да го ускорите по естествен начин:

1 Зелен чай.

Той е сред най- мощните стимулатори на метаболизма. Същото важи и за черния чай. Богат е на антиоксиданти, които контролират усвояването на мазнините.

2 Цитрусови плодове

Портокалите, лимони, грейпфрута, кивито и пр. съдържат големи количества витамин С и фибри, които са много важни вещества за бързата работа на метаболизма. Не само увеличават способността на тялото да харчи излишните калории, но и засилват имунната система.

3 Кокосово олио

Съдържа полезни за здравето и метаболизма мазнини, които ни помага да сме по- сити и да изгаряме повече калории.

riba-kaltsii

4 Риба и нетлъсто месо

Не е здравословно да изключвате месото от диетата си. То е най- добрият източник на полезни протеини, които ни помагат трупаме мускулна маса и да намалим телесната мазнина.

5 Ябълка

Съдържа много фибри, вода и витамини, които участват в отслабването. Калориите в плода са много малко и съдържат мощни антиоксиданти, които неутрализират действието на свободните радикали. Една ябълка на ден е достатъчна, за да ускори метаболизма ви.

6 Ананас

Богат е на много вещества, полезни за отслабването. Съдържа веществото бромелин, което е много полезно за храносмилането и елиминирането на токсините. Фибрите и витамините подобряват топенето на излишните килограми.

7 Артишок

Помага на метаболизма, защото пречиства идеално черния дроб. Препоръчителен е при натрупване на токсини и затлъстяване на черния дроб, все състояние, които забавят обмяната на веществата.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване