6 начина да изберем правилната диета

dieta-hrani

Ако търсите диета за отслабване, трябва да е балансирана и здравословна, така че да сваляте по половин или един килограм на седмица.

Трябва да внимавате с диетите, които обещават бързи резултати за кратко време. Така само ще свалите мускулна маса, вода и ще разстроите метаболизма си. Диетите трябва да се следват постепенно и трябва да се допълват със здравословен начин на живот. Когато отслабвате прекалено бързо, скоро ще започнете да се възстановявате свалените килограми, когато започнете да се храните отново нормално.

Ето кои са следните правила, за да изберем най- подходящата диета:

dieta-ofis

1. Има диети за намаляване на теглото, които рискуват здравето ни. Най- сигурният начин да си изберете подходяща диета е като се обърнете към специалист, който да ви я състави.

2. Диетата трябва да съдържа и трите хранителни групи: протеини, въглехидрати и мазнини. Внимавайте с диетите, които не са балансирани.

3. Диетата трябва да ви гарантира, че ще усвоите здравословни навици, дори след като спрете да я следвате. Например: да пиете повече вода, да спортувате, да се храните балансирано и пр.

4. Добре е диетата да е индивидуална, защото всеки човек си има особени характеристики.

5. Диетата ви трябва да съдържа достатъчно витамини и минерали.

6. Избягвайте диетите, които са свързани с глад. Трябва да имате достатъчно сили за физическо и умствено натоварване.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване