5 саботьора на диетата ви за отслабване

dieta-problemi

Когато решим да се подложим на диета за отслабване, постигането на целите ни зависят не само от стриктното следване на инструкциите, но и от справянето с вредните ни хранителни навици или храните, които саботират опитите за отслабване.

Фалшиви съюзници на диетата

Обърнете внимание на възможните саботьори на диетата ви. Колкото и да се стараем да отслабнем, ако не обръщаме внимание на тези 5 неща, опитите ни ще се провалят.

Внимавайте със захарта. Трябва много да внимавате със скритата захар в храните. Натурални сокове, газирано, сладолед и пр. Захарта е синоним на калории, а оттам и на килограми.

Порциите. Много е важно да преценяваме колко големи да са порциите, за да не превишаваме количеството на приетата храна. Ако седнем гладни на масата, преди да напълним чинията си, направете следното: изяжте половин ябълка 15 минути преди хранене. Така стомахът няма да подлъгва мозъка, че е по- гладен, отколкото е в действителност. За да отслабнете, размерът на порциите е много важен.

dieta-za-sarce

Стрес. Нерви, напрежение и стрес често ни подтикват да ядем между основните хранения. Ходенето до хладилника, за да се успокоим, е много лоша идея. Физическите упражнения са много важни за освобождаването от стреса и напрежението. Ако все пак ще го правите, изберете някой плод, най- добре сезонен. Ако се чудите дали сте гладни, изяжте една ябълка. Ако ви се услади, значи не сте гладни.

Дехидратация. Пиете малко вода, под препоръчителната дневна доза. Това често създава фалшивото усещане за глад. За да отслабнете, трябва да пиете достатъчно вода, както и да приемате повече фибри – плодове и зеленчуци. Това ще ви помогне да се справите със запека.

Диетични продукти. Това не означава непременно, че имат нула калории. Намаляването на калориите в този тип продукти обикновено е с около 30%. Могат да бъдат допълнение към диетата ви за отслабване, но не и да ядете само тях.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване