5 храни, които увреждат метаболизма

hrani-metabolizam

Може да изпробвате всички диети, които съществуват и да тренирате всеки ден. Но цифрите на кантара така и не се променят. Вижте кои храни забавят метаболизма ви, така че да можете да ги избягвате:

1. Донат. Има много доводи срещу донатите. За начало, съдържа много брашно и захари. Освен това са пържени, което означава, че са богати на трансмазнини. Ако чак толкова ви се ядат, пригответе си ги у дома с брашно от бадеми и мед, вместо захар.

2. Паста. Обикновено е изработена от рафинирано брашно. То увеличава нивата на кръвната захар, което ни кара да искаме да ядем още. Ограничете консумацията на паста, количеството на порцията си и взимайте само от пълнозърнесто брашно.

hrani-kosa

3. Газирано. Когато пийнете малко газирано, се чувствате заредени с енергия. Но този ефект трае само няколко минути. После се чувствате още по- изморени. Освен това, тези напитки съдържат много консерванти.

4. Пълномаслено мляко. При процеса на пастьоризация млякото губи значителна част от полезните си съставки. След това му се добавят витамини и минерали. Затова се препоръчва растителното мляко, например от бадеми.

5. Бърза храна. Тази храна е съчетание от наситени мазнини, трансмазнини, въглехидрати и захар. Нищо полезно за работата на метаболизма.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване