10 топ храни за вашата диета

dieta-hrana

Ако искате да започнете диета и да свалите излишните килограми, тези храни могат много да ви помогнат. Богати са на полезни хранителни вещества, които помагат за отслабването.

1. Ананас. Плодът е богат на бромелин, който ускорява усвояването на протеините. Съдържа фибри, които помагат на чревния тракт и помагат за изхвърлянето на токсините. Използвайте ананаса, ако искате плосък корем.
2. Праз. Много полезен при задържане на течности. Богат е на минерали като калий. Празът е диуретик.
3. Чушки. Благоприятства храносмилателната секреция, нискокалорични са и имат диуретичен ефект. Червените чушки съдържат повече витамин А от зелените.
4. Зелен чай. Винаги присъства в диетите за отслабване. Богат е на антиоксиданти. Забавя стареенето на клетките. Силен диуретик.

zelen-chai-recepta
5. Ябълка. Богата е на пектин, фибра, която стимулира метаболизма. Действа засищащо и съдържа малко калории.
6. Тофу. Прави се от соево мляко. Богат е на растителни протеини, съдържа полезни мазнини, сред които и омега- 3. Не прекалявайте с употребата му. В 100 грама тофу се съдържат повече от 100 калории.
7. Череши. Благоприятстват изхвърлянето на течности. Богати са на флавоноиди.
8. Канела. Контролира нивата на кръвната захар, като предпазва от натрупване на мазнини. Не е калорична. Можем да я добавяме към киселото мляко, кафето, чая и пр.
9. Лук. Богат е на вода, помага за изхвърлянето на излишните течности и токсините от тялото. Предпазва от целулит. Контролира усвояването на захарта.
10. Водорасли. Много подходяща добавка към диетата. Богати са на редица полезни вещества.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване