Храни в палеолитната диета

През 70- те години на 20 век д-р Уолтър Воетлин започва да говори за палеолитната диета, която използва при различни заболявания. Тази диета се базира на начина, по който са се хранили през палеолита. За да се научите да я прилагате, трябва да знаете как да избирате храните.

палеолитна

Храненето по време на каменната ера е много различно от съвременното. Днес ядем много храни с рафинирана захар, малко фибри и вредни мазнини. Това хранене предизвиква много заболявания, сред които е и затлъстяването.

ХРАНИ В ПАЛЕОЛИТНАТА ДИЕТА

Месо: пилешко или пуешко, нетлъсто телешко, заешко, риба, морски дарове.
Яйца: до 6 броя на седмица
Плодове: да са пресни. Не яжте много сушени плодове
Ядки: да са без сол, няма ограничения. По една шепа на ден
Зеленчуци: всички
Олио и мазнини: Въпреки че през палеолита не са използвали олио, вие може да овкусявате салатата си с 1 лъжица палеолитна1зехтин, олио от грозде или соя. Ако ви трябва олио за готвене, използвайте спрей
Напитки: вода

В тази диета не можете да консумирате млечни продукти, бобови култури, сол, зърнени култури. Въпреки това, може да включите поне мляко, за да не се лишавате съвсем от калций.

Палеолитнаата диета търси смисъл в храненето – да ядем толкова, колкото ни трябва да сме живи. Да не превръщаме храната в центъра на нашето съществуване.

Науката зад палеолитната диета. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване