Рибна диета за 3 дни

fish-dietДиетолозите разделят  Рибните диети обикновено на две категории – диети за детоксикация и бързи диети за отслабване. Рибата помага на черния дроб да детоксикира тялото с полиненаситените мастни киселини, които се съдържат в нея.

Но в същото време рибата е лесно  смилаем протеинов продукт, използването на която увеличава количеството на мускулната тъкан и намалява количеството на мазнините.

Съответно, ако целта е да се очисти тялото от токсини, излишната течност и няколко излишни килограма –  по-добре диета от рибната три дневна диета просто няма.

Рибната диета за 3 дни е най-подходяща за зимата, когато тялото ни усеща липса на слънчева светлина недостиг на витамин Д  който се намира в рибата в изобилие.

Характеристики на рибната диета

Рибната диета за 3 дни се препоръчва да се практикува най-малко веднъж годишно. Рибата е уникален продукт в чийто състав, състоящ се от леки протеини, безценни мастни киселини и минерали, които помагат за укрепване на имунната система и сърцето. За диета, можете да изберете някоя от не  твърде постните видове риби като риба тон, сьомга, сардина, пъстърва, скумрия и други.

Спазването на рибата диета е съвсем просто. През тези дни трябва да се откажете напълно от всички месни продукти и да се заменят с риба. Рибата и морските дарове  най-добре е да се ядът със зеленчуци – тиквички, краставици, моркови, брюкселско зеле, карфиол, цвекло, чушки и марули. Следва да бъдат изключени от хранителния режим – патладжаните, репичките, доматите, картофите и гъбите. Като гарнитура най- подхожда непочистения кафяв ориз.

Тази диета е уникална с това, че можете да си изберете как да консумирате рибата – пържена, варена или печена – това е въпрос на вкус. Но най-подходящ метод, за да се постигне максимален ефект от диетата е рибата да се пече с малко количество растително масло.

Като допълнение към диета от риба за 3 дни се препоръчва да се пие червено вино и да се откажете от сладките и напитките съдържащи кофеин.

 main-13024f1569922ccb6-400x363

Примерно меню на риба диета за 3 дни

Закуска. Твърдо сварено яйце или 100 – 150 грама нискомаслена извара, кисело мляко и неподсладен зелен чай без захар.

Като втора закуска яжте 200 гр варена риба и изпийте чаша чиста вода. След половин час може да се похапне половин грейпфрут, портокал или киви.

Преди обяд се пият по 2 чаши вода, необходими за по-добро усвояване на хранителните вещества и витамини. След това изяжте 250 грама риба или морски дарове. Като гарнитура към рибата – пресни или варени зеленчуци без скорбяла. Те може да бъдат спанак, боб, тиквички, чушки, зеле или маруля.

 След обяд, трябва да се въздържат от питейна вода, но след  2 часа вече можете да пиете вода.

Вечерята е същата като обяда, но можете да заместите с кафяв ориз зеленчуците.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване