Кои бързи диети за отслабване са най- ефективни

Полезни или вредни са бързите диети? Всеки хранителен режим има своите положителни и отрицателни страни. За едно обаче са единодушни всички – гладуването не е подходящият начин за отслабване. Ще постигнете бързи резултати, които нито ще са трайни, нито ще са здравословни. Ще загубите много ценни за организма вещества, което ще се отрази на кожата ви. От бързите диети, най- резултатни са: разделното хранене, нискомазнинните диети, монодиетите, нискокалоричните диети.

Разделно хранене. Идеята на този тип диети е храните, богати на протеини и тези богати на въглехидрати, да се ядат по отделно. По този начин, храносмилането работи най- добре. Храните се разделят в групи, които могат да бъдат консумирани заедно. От продуктите, богати на мазнини, трябва задължително да ядете зехтин. Ключовото за този тип диети е да не се смесват храни с различен произход.dieta44

Нискомазнинни диети. Ако не искате да се лишавате от ядене, това е най- подходящата диета за вас. Чрез намаляване на храненията през деня, както и на калориите, които приемате, постигате резултати. Единственото условие е да спазвате указанията за прием на мазнини. Такива хранителни режими могат да се спазват дълго време и не вредят на здравето ви.

Монодиетите. Доказано най- ефективните, ако искате бързо да свалите килограми. При тях се консумира основно само един продукт, например – ябълки, картофи, жито, ориз и др. Тези диети не продължават повече от 3 дни и се повтарят след около месец почивка. Според диетолозите, са идеални за почистване на тялото от натрупаните токсини. Трудно обаче е захранването след края на диетата. Трябва да внимавате и да го правите постепенно. За да е успешна монодиетата ви, избере храна, която да е богата на полезни съставки и да ви харесва.

Нискокалорични диети. Не се приемат повече от 1500 калории на ден. Мазнините почти отсъстват от менюто. Тази диети обикновено се провеждат в рамките на 2 седмици. Ако се храните само с продукти, които не съдържат въглехидрати, ще свалите най- много килограми – между 5 и 7.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване