Диета „Пещерен човек“

диетаТази диета е основана предимно на консумацията на природни храни в натурален вид. Режимът поощрява храни, богати на мазнини и протеини, и ограничава приема на въглехидратите. Това не е само диета,  с която да постигнете някаква цел, а би трябвало да се превърне в начин на хранене, за да бъдете в отлично здраве.

Ето и някои правила, които да спазвате:

1. Консумирайте предимно храни, богати на мазнини и протеини, а ограничете тези с въглехидратите
2. Яжте наситени мазнини,  колкото пожелаете – например кокосово масло
3. Яжте много протеини – има ги в червеното месо, свинското и т.н.
4. Яжте много зеленчуци – пресни, варени, печени, пушени, замразени, задушени – няма значение
5. Не консумирайте много плодове, както и ядкидиета

Ако искате да отслабнете бързо или имате някакви проблеми с храносмилането, то тази диета не е за вас.

Желателно е да ядете домашно месо, а не от магазина, което поне за хората от големите градове си е направо мисия невъзможна. Ако все пак не можете да го намерите, изберете някакво крехко месо. Яжте сезонни плодове и сезонни зеленчуци. Забравете за зърнените храни, бобовите култури – като например ечемик, фъстъци, жито, ръж, овес, пшеница, боб, кафяв ориз, шарен боб и т.н.

Спрете растителните и преработени масла, захарта, пакетирани продукти, газирани напитки. Забравете за млечните продукти, елиминирайте причинителите на стрес. Хапвайте продукти богати на магнезий, витамин К12, йод – йод има в морските водорасли.

Забавлявайте се, излизайте на чист въздух сред природата, хранете се тогава, когато усетите, че организма има нужда от това, а не спазвайки някакъв режим, лягайте си когато се стъмни и ставайте тогава, когато почувствате, че сте се наспали. Изключете алармата за кратко. Наслаждавайте се на живота, защото живеем само веднъж.

Диетата на палеолитните хора. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване