Колко време продължава застоя в отслабването при диетите?

otslabvane-zastoi

Ако някога много всеотдайно сте следвали диета за отслабване, знаете колко е разочароващо, когато дойде периодът на застой, когато спираме да сваляме килограми. Това е момент на трансформация, когато метаболизмът ви свиква с новите ви килограми. Можете да преодолеете този период, но ключът е да запазите мотивацията си.

Приемете застоя

Появява се, когато постоянно получавате все по- добри резултати в дълъг период от време. Това е спиране на отслабването поне за период от четири седмици. Това е всъщност минималното време, в което можем да не получаване подобрение в резултатите. Застоят може да продължи повече, ако не направите промени в диетата си за отслабване и цялостният си план.

dieta-zastoi

Защо се случва този застой в отслабването?

Това е нормален етап в процеса на отслабване. Може да се случи няколко пъти, докато отслабвате, особено ако имате много килограми за сваляне. Обикновено си мислим, че хората с много наднормено тегло имат по- бавен метаболизъм, но това не е така. Хората с повече излишни килограми всъщност имат по- висок метаболизъм. Когато започнем да отслабване, метаболизмът ни трябва да се настройва към вече свалените килограми.

Как да разбием застоя

Сега базисният ви метаболизъм е по- бавен, така че трябва да го увеличите. Повечето режими за отслабване препоръчват намаляване на приема на калории, но това може да влоши нещата. Увеличаването на физическата активност и честота на тренировки обаче могат наистина да помогнат за преодоляването на застоя. Трябва обаче да се направят и някои промени в диетата за отслабване, така че да по- подходяща за хора с по- висока физическа активност.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване