Как да определим размера на порциите храна

Умереност. Това е думата, която трябва да помните, докато се храните. Трябва да ядете и да пиете умерено. Това е много важно и за диетите за отслабване, тъй като ако няма оказано количество, може да злоупотребите с него.

порции

Но как да разберем колко големи трябва да са порциите при всяко хранене? Въпреки че зависи до известна степен от вида храна или напитка, има някои съвети, които ще ви помогнат да контролирате количеството. Важно е да се научим да контролираме порциите не само докато сме на диета за отслабване, но и когато сме в нормален режим на хранене.

За да си представите размерите на идеалните порции, ви представяме вида храна и предмета, чийто размери за подходящи за нея.

Месо= тесте карти
Картофи= мишката на компютъра
Плодове= топка за тенис
Хляб= диск за хокей
Орехи и ядки= яйце
Ориз= малка чиния за десерт
Пържени картофи= чаша за чай

Чаша вода преди хранене ще ви накара да се чувствате по- сити и ще ви помогне да ядете по- умерено.порции1

Съобразете горната скала с размерите на храните с вашите чинии, купички и прибори. Ако ще ядете в малки количества, трябва да използвате прибори, съобразени с размера на храната. В противен случай, ще ви се струва, че чинията е празна и ще се чувствате по- гладни.

Не яжте директно от пакетчето. Когато прегладнеете, грабвате пакет чипс и след няколко минути вече сте го изпразнили. Затова, сложете в малка чинийка, колкото да утолите глада.

Приеманата храна зависи, разбира се, от много фактори – възраст, височина, пол, тегло, физическо състояние.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване