5 диетични съвета за бърз метаболизъм

Метаболизмът зависи от много фактори и има доста начини да го стимулираме да работи по- бързо. Това е особено важно, когато искаме да отслабнем, за да можем по- бързо да топим излишните мазнини.

Ето кои са най- важните съвети за хранене, така че да ускорим метаболизма си:

1. Повече протеини
Храните, богати на протеини, са задължителни за диетата за отслабване. Те ни поддържат сити за доста време. Поддържат метаболизма активен и помагат за изгарянето на калории.

2. Ограничаване на мазнините
Това не означава, че не трябва да се консумират никакви мазнини. Въпросът е в това да можем да избираме само тези, които са полезни за организма – които осигуряват енергия, регулират холестерола и метаболизма. Трябва обаче да се избягват източниците на мастни и транс мазнини. Тези вредни мазнини се съдържат в: маслото и маргарина, свинската мас, червеното месо и колбасите, хидрогенирани растителни мазнини, пържените храни, тестените изделия.

Източници на полезни мазнини са: авокадо, ядки, семена, зехтин, риба.

3. Не изключвайте нито една хранителна група
Желанието за бързо отслабване може да ни подтикне към неправилното решение да изключим някоя хранителна група. Така си мислим, че намаляваме калориите. Но всъщност лишаваме тялото си от жизненоважни вещества – и по този начин увеличаваме риска от йо- йо ефект. Ежедневното ни диетично меню трябва да включва протеини, въглехидрати и мазнини – в подходящите количества.

4. Пет дневни хранения
Приемът на 5-6 малки порции храна дневно е много ефективен начин за ускоряване на метаболизма. По този начин се улеснява усвояването на веществата. Най- лесният начин е като разпределим калориите – ако дневно приемаме по 1800, да се разделям на прием по 300 калории. Закуската и обядът трябва да се по- обилни от вечерята.

5. Хранителна закуска
Една от най- често срещаните грешки при хората са бавен метаболизъм е, че изобщо не закусват. Това не е начин да се спестят калории – даже напротив. Отсъствието на питателна закуска сутрин забавя метаболизма и изостря глада през целия ден.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване