Диета за отслабване на зодия Овен

Лейди Гага типичен представител на зодията

Лейди Гага типичен представител на зодията

Няма човек, който да не обича да си гледа хороскопа. Факт е, че разделението на хората, принадлежащи към един или друг знак на зодиака са основателни. И това не е въпрос на вяра, а на практически наблюдения върху себе си, своите близки и приятели. Ето защо, ние не може да игнорираме и основите на правилната диета за различните зодиакални знаци.

Започваме с ОВЕНА.

Овен е един от най-активните знаци на зодиака. В резултат на прекалената си енергия прави значителни грешки в диетата. Това, съчетано със силно физическо здраве често води до затлъстяване и от там до различни заболявания.

Слабите точки на Овните са главата, централната нервна система и бъбреците. Ето защо, представителите на зодията често страдат от главоболие и мигрена.

Овенът трябва да избягва тъмното месо, тежките пържени храни, животинските мазнини, консервираните храни и прекомерната употреба на солени и пикантни ястия. Също така следва да бъдат изключени и стимулиращи напитки – черния чай, кафето и спиртните напитки. Подобно на всички зодиакални знаци те не трябва да се злоупотребяват със сладкарските  изделия, на които са много големи  любители.

Задължително Овните трябва да включат в своята диета рибата, която е източник на фосфор – основният компонент на енергийния баланс на тялото. Особено полезни са богатите на желязо каши, произведено от ечемик, просо, елда, пшеница, както и триците. Млечните продукти, сиренето, изварата с ниско съдържание на мазнини, както моркови, зеле, цвекло, ряпа и репички, ще добавят много полезени елементи в здравословната диета на Овенът.

Теди Кацарова

Теди Кацарова

Както на никой друг знак от зодиака, на Овенът са необходими  големи количества витамин С. Затова Овните не бива да пренебрегват и различнитевидове плодове, особено ябълки, банани и цитруси. През зимата липсата на витамини може да бъде компенсирана със сушени плодове, кисело зеле, черна боровинка и  червена боровинка.

Вместо традиционния чай и кафе на Овните се препоръчва да си варят чай от сушени плодове – шипки, хибискус,  боровинки, глог, малина и черна арония.

Диетата на Овена трябва да бъде добре балансирана и да има достатъчно калории.

Специалистите  препоръчват диети на базата на зърнени култури, така че можете да отслабнете с ниско-въглехидрати диети като Кремълската диета, диетата на Аткинс, диетата на кралица Маргарет и т.н..

Овен е огнен знак и затова не му се  препоръчва  да експериментира с „бързите“ диети, но няма да му навреди, например, няколкодневното гладуване.

На представителите на тази зодия се препоръчва да не похапват в движение и да не се яде през нощта. Трябва внимателно да избират продуктите, с които се хранят и да правят редовни физически упражнения. Като следват тези прости правила Овните ще постигнат изключителни резултати. В противен случай, различните заболявания, които ще ги нападнат, може да направят живота на представителите на тази зодия  много труден.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване