Виж кои са отрицателните страни на 90 дневната диета

90 дневната диета е може би най- популярният хранителен режим в момента. Въпреки позитивните отзиви за резултатите от нея, има специалисти, които сигнализират за недостатъците при този вид режим. Ето какво казват скептиците:

Липса на баланс. Диетата ни снабдява с всички видове хранителни вещества, но в различни дни. За организма ни не е проблем да приема разнородна храна по едно и също време и да я преработва.

Йо- йо ефект: Над 70% от хората, отслабнали с 90 дневната диета, после си връщат килограмите. Причината е, че основната идея на режима е да се спазва за постоянно, а не за определен срок от време. Връщането на свалените килограми подлага тялото ни на огромен стрес.dieta63

Внимавайте с кръвното. Има опасност за хората с ниско кръвно в разтоварващите дни. Всеки 29 ден от диетата е воден, т.е., пие се само вода. Парадоксалното е, че това може да доведе до дехидратация. Тъй като ако не ядем, не усещаме жажда.

Стопяваме мускулите. При нормалния хранителен режим, трябва да приемаме протеини всеки ден. При 90 дневната диета това се случва всеки четвърти ден. Това води до загуба на мускулна маса.

Запек. Дните, в които се яде само тесто или млечни продукти, могат до доведат до нередовно ходене по нужда. По този начин обработената от тялото храна не го напуска, а се задържа. За да се стимулира стомаха, трябва да ядем повече фибри, които се съдържат основно в плодовете и зеленчуците. Предвидените с 90 дневната диета не са достатъчни.

Изсушаване на кожата и косата. Дължи се на малката консумация на мазнини. В същото време, тялото ни има нужда от тях. Затова се старайте да не пропускате поне ядките, когато са позволени.

Малко калций. Тъй като млечните продукти се консумират всеки четвърти ден, тялото ни губи калций, желязо и витамин В.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в 90 Дневна Диета
Един коментар по “Виж кои са отрицателните страни на 90 дневната диета
  1. 90 dnewna dieta каза:

    Хубаво е когато някой предупреждава и за негативните ефекти от деветдесет дневната диета. Важно е.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване