Хранене при спортни занимания

хранене за спортисти

хранене за спортисти

Ако въпреки усилените тренировки и диетата доброто здраве ви се струва само като несбъднат сън не се отчайвайте, защото просто някъде по трасето има подводни ями, които трябва да откриете и асфалтирате. Никой не се е родил научен, а опитът е най – добрият помощник.

Всеки ден полагайте по малко усилия и скоро ще бъдете в състояние да разпръснете всички съмнения и недоразумения по пътя към успеха. Питайте по – опитните, ако трябва наемете специалист, защото в основата на вашата физическа годност трябва да спазвате най – добрите за вас диети и да изпълнявате най – добрите упражнения.

В 90 % от случаите грешката е във вашата диета

Каквото и да правите, ако вашата диета не е добра няма да постигнете никакви резултати. За да успеете при отслабване или трупане на мускулна маса, задължително трябва да се храните правилно и по този начин да покриете изискванията на физическата активност. Дори да вдигате по 50 тона желязо в залата или да тичате по 30 километра на ден, ако диетите куцат няма да постигнете нищо.

При 9 от 10 случая, вина за провала има неправилната диета. Това включва избор на неподходящи храни, ядене в неприемливо време, неточно изчисление на броя калории, дълго гладуване и др.

Гладът е толкова вреден при отслабване, колкото и преяждането. Не се измъчвайте с лишаване от храна, а хапвайте смело повече сурови и нискокалорични храни. Когато ви пристърже под лъжичката в неподходящо време, просто изяжте един хубав и сочен плод. Той ще ви зареди с живителна сила и ще ви спаси от болки в корема.

Специалистите препоръчват последното хранене да е около три часа преди тренировка. След края на физическата активност е препоръчително да изядете плод и да изпиете чаша протеин. Така ще засилите ефекта на мастно изгаряне и ще напълните изтощените мускули с полезни вещества.

Също така не забравяйте да пиете повече вода, тъй като тя ще ви помогне да бъдете силни и енергични, ще ускори метаболизма. Освен това не пропускайте да приемете достатъчно витамини и минерали, които са необходими на тялото, за да функционира нормално.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване