Зумба – да отслабваме и да се забавляваме!

Зумба е най- новата мания в отслабването, която завладя и България. За разлика от повечето спортове и упражнения, тя е забавна и разнообразна, защото се базира на латино танците. В същото време, е изключително ефективна в свалянето на килограми.

Зумбата е съчетание от елементи от латиноамериканските танци, кардио и аеробни упражнения. Тренировката не е прекаленоzumba натоварваща и е лесна за възприемане и изпълнение. Създава настроение и времето прекарано в залата минава неусетно. По същия начин, без никакъв стрес за тялото, бързо се появяват и резултатите от тренировката. При едно посещение на зумба се изгарят между 500 и 700 калории.

Тренировката се провежда под звуците на различни стилове латино музика – салса, меренге, румба, регетон и пр. Редуването на бърз и бавен ритъм позволява комбинирането на кардио упражнения и такива за оформяне на тялото. Едночасовата латино фиеста не само зарежда с настроение, но и позволява неусетното изгаряне на мазнини.

Стъпките в зумбата са лесни за изпълнение и бързо се възприемат. Всеки мускул участва в движението – крака, ръце, корем, дупе и пр. За да тренирате зумба, не е необходимо нито да сте в добра спортна форма, нито да имате стегнато тяло. Дори мъжете могат да се включат в латино фиестата

Ако не може да си позволите да отделите пари за тренировки, в сайтовете за видеообмен е пълно с клипове, така че може да се упражнявате и у дома.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване