Канелата лекува 1000 болести, добро средство за отслабване и срещу целулит

канелаСега ще ви разкажа как започнал добива на така ценната за нас канела, която не само че е много сладка, благодарение на която може да ароматизираме различни сладкиши или да я ползваме за украса, но е и много добро оръжие срешу различните болести, настинки, спасява организма и от отравянията.
Добива на канелата става по следния начин: на всеки две години се взема кората на дървото, оставя се да се изсуши добре и след това се прави на ситен прах. Такива дървета можете да видите в Югоизточна Азия. Китайска канела има в Индонезия, Китай, Виетнам, а цейлонска – Маями, Шри – Ланка, и Индия.
По – разпространена в Европейските страни става след 1505 г. след като португалците отиват в Цейлон, защото именно там те научават начина на нейното произвеждане. Височината на това дърво може да достигне и до 18 метра. Светлокафява е кората му, бледожълти са цветовете. Начина, по който се прави канелата много дълго време е бил тайна. Именно затова продукта е бил скъп лукс. След като португалците разкриват рецептата за направата на канела всеки цейлонец бил принуден да доставя да доставя всяка година кора от това дърво – и то по повече от 20 килограма. Количеството обаче не си останало същото, и не след дълго започнало да нараства. От цялото това нещо зависел живота нев прекалено много хора.
Днес е разпространена и в Австралия, Африка, Южна Америка.

Използваме я предимно в сладкарството като я добавяме в различни десерти, сладка и т.н. Освен за сладката служи за подправка и на много меса, вино, супи и др. С това съвсем не се изчерпва нейната полезност.
Понякога самостоятелно, друг път с някои храни служи за лекуване на множество болести. Бори се и срещу наднорменото тегло, затова не се колебайте да я използвате във вашата диета.
В малки количества стимулира кръвообръщението, укрепва зъбите, подобрява храносмилането. Полезна е и за косата.
канелаКанелата има благоприятен ефект върху:
Имунната система;
Лекува депресии;
Понижава кръвната захар;
Помага при простуди
и много други заболявания

Можете да я изплозвате когато сте жертва на хранително отравяне, алкохолно или никотиново отравяне.
Не я забравяйте и при проблеми със стомаха, бъбреците, червата, черния дроб и др.
Прави човек сексуално силен.
Тя възпрепятства появата на целулит, регулира храносмилянето. Премахва неприятния дъх.
При диети можете спокойно да замените захарта със нея, тъй като захарта е вредна, от нея се пълнее, а канелата е естествено сладка. Много от диетите я подценяват и изключват от дневния режим, но това е груба грешка, тъй като е много ценен продукт.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Рецепти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване