Девет рецепти за нискокалорична закуска

97830820Повечето работещи хора за закуска си купуват високо калорични храни, които впоследствие влияят отрицателно върху тяхната фигура. За да се избегне това, диетолозите съветват да се смени тежката закуска с полезна такава. Лека диетична закуска, с която могат да задоволят глада си, а в същото време ще съдържа по-малко калории.

Освен това, тази диетична закуска трябва да се състои предимно от естествени продукти. Само в този случай няма да бъдат в състояние да трупат излишни килограми, от които после ще е трудно да се  отърват.

Най-нискокалорична и здравословна закуска – това е зеленчуци, плодове и горски плодове от всякакъв вид. Но ето някои рецепти за полезна здравословна закуска.

извара с мед

извара с мед

Първата рецепта – извара с мед е чудесен десерт, съдържащ по-нисък процент на калории. Изварата с мед е подходяща за лека диетична закуска у дома в момент, когато на вас не ви се готвии за закуска на работното място, в училище и т.н. За да направите тази рецепта ви е нужно: извара и две супени лъжици мед. Рецептата е съвсем проста. Трябва да смесите  съставките и здравословната, вкусна и диетична закуска е готова.

Втората рецепта – това са печени ябълки, които са не само вкусен десерт, но и са много полезни. За да направите този десерт ще ви трябват няколко почистени от сърцевината ябълки. След това те трябва да се поставят върху хартия за печене във фурната и печете в продължение на двадесет минути.

Третата рецепта – кисело мляко с тиквени семки. Този десерт се приготвя от една шепа тиквени семки и нискомаслено кисело мляко.

Четвърта рецепта – една шепа бадеми. Препоръчително е на ден да се ядат бадеми, веднага след като се почувствате гладни. Обща количество изядени бадеми не трябва да надвишава петдесет грама на ден.

Пета рецепта – невероятно вкусен десерт, който може да се използва като лека закуска е салатата от ананас и грейпфрут. В тази салата  практически няма никакви калории, но тя утолява глада. За  да си направите тази салата трябва да смесите две супени лъжици от ананас (от консерва или пресни) с масата от един грейпфрут.

Шести  вариант за закуска е салатата от моркови и стафиди. За да направите тази салата ще ви трябва един морков среден размер и една или две супени лъжици стафиди. Да се приготви този десерт е много лесно. Разбъркайте в една купа за салата морковите, нарязани на филийки и стафидите.

салата от ананас и грейпфрут

салата от ананас и грейпфрут

Седмата рецепта  за здравословни и ниско калорични закуски  е няколко резена ябълка с фъстъчено масло. Този десерт ще зарадва всички любители на сладкото. Приготвянето на тази закуска е лесна – разрязвате ябълката на резени и ги намазвате с тънък слой фъстъчено масло.

Осмата закуска – кисело мляко или всички нискокалорични млечни продукти. Те не само имат положителен ефект върху чревната микрофлора, но и блокират чувството на глад.

Последната рецепта за нискокалорична закуска – това е един бананов десерт. За да го направите, ще трябват два  банани и обезмаслено кисело мляко. Да се приготви този десерт е съвсем просто. Разделяте бананите на две половини и ги покрийте с обезмаслено кисело мляко. След това сложете да преседят една нощ във фризера.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , , ,
Публикувано в Рецепти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване