Яйца

Когато става въпрос за спортно хранене, неизменно се засяга темата за добрите и лошите продукти. Ясно е, че вече знаете кои са позволени и кои забранени, кои носят полза за здравето и кои го рушат. Трудността обаче идва в момента, когато трябва да вземем решение какво да ядем и какво не. Проблемите са много – като започнем от качеството и стигнем до икономическия аспект. Тогава неизменно се сещаме за едно нещо – яйцата.

яйца

Номер едно сред силовите храни

Подходящи при всякакъв тип хранене (отслабване, поддържане или покачване на тегло), продуктът с най – висок процент на полезна усвояемост, перфектни в почти всяко едно отношение. Бялата част се състои на 97% от протеин, а в комбинация с жълтъка незаменими при поддържане нивата на тестостерон и възстановяване на мускулните клетки.

Проучване в САЩ установи, че при редовна консумация на само три яйца дневно, силови атлети постигат два пъти повече резултати сравнено с тези, които ядат по едно или никакви яйца. Също така добрият холестерол от жълтъка намалява размера на лошия и по този начин предпазва от развитие на артеросклероза.

В заключение ще предоставим данни от статистиката. В едно яйце се съдържат около 80 калории от които 7 гр. протеин, 0.3 гр. въглехидрати и 6 гр. мазнини.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване