Кои свойства на киселото мляко го правят подходящо за диета?

2fcaf5e414На първо място, киселото мляко има благоприятен ефект върху стомашно-чревния тракт. То допринася за ускоряване на обмяната на веществата, възстановява чревната флора и премахва токсините от тялото. Киселото мляко също така помага да се нормализира функционирането на нервната и кръвоносната система, като между другото, е полезно и за кожата.

Безспорните предимства на диетата  с кисело мляко:
гъвкавост – кисело мляко се отнася за продукти, към които почти няма противопоказания;
краткосрочен план – много хора, които имат богат опит и тестват всякакви диети за отслабване, твърдят, че да се оцелее 3 дни с едно кисело мляко е много по-лесно, от колкото да се изтърпи комплекс от диети в продължение на няколко седмици;
ефект – диетолози признават, че при всяка диета изградена с акцент върху използването на киселото мляко  няма  „йо-йо“ ефекта или е по- слабо изразен;
икономичен – тъй като киселото мляко е доста евтин продукт, той е достъпен за всеки.

Три версии на 3 дневна диета  с кисело мляко

Първият метод включва въздържане от храна. Количеството на киселото мляко е ограничено на не повече от 1.5 литра на ден. То трябва да бъде разделено на няколко етапа. Както всяка храна така и всяка друга течност са забранени. Трудно е, но на по- усърдните тази диета ще им помогне да олекнат с 5 кг.

Вторият метод е по-малко строг, тъй като към киселото мляко по време на три дневната диета е разрешено по 1 кило плодове или зеленчуци на ден. Това е плюс до 1.5 литра на ден на нискомаслено кисело мляко. За предпочитания е най-добре плодовете да са диня или ябълки, но не банани.

Третият метод не може да се нарече лек, но количеството на храната в него се увеличава. Така че, за закуска ви е позволено да се изпие чаша нискомаслено кисело мляко и да се изяде филия пълнозърнест тост. На обяд можете да хапнете зеленчукова салата със зехтин и чаша от същото кисело мляко. На вечеря –  само малко парче сирене и две ябълки, не забравяйте и чашата с кисело мляко. Между храненията трябва да се пие айрян, тъй като на ден трябва да се изпие 1,5 литра млечнокисел продукт. Водата по време на тази диета, също се забранява, тъй като излишната течност може да попречи на активната загуба на тегло.

kiselomlqko2
Тридневната диетата с кисело мляко може да ви причини дискомфорт, подуване на корема и диария. Заради това първия ден на диетата трябва да се разглежда като тест – вижте как тялото ви реагира на продукта и ако имате неприятни симптоми спрете диетата.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване