Поза „Скакалец”: Подходяща за секретарки

Дългото стоене зад бюро сковава ставите

В днешното издание ще ви запознаем с една много специална поза от йога, която е изключително подходяща за хора, които работят седнали. За никого не е тайна, че ежедневното многочасово висене пред компютъра или тетрадките убива кръвоносната система, затормозява сърцето и в крайна сметка предизвиква куп здравословни проблеми.

йога поза скакалец

Тази позиция е много нежна и полезна, идеална е както за начинаещи, така и за напреднали почитатели на източните упражнения и фитнес стречинга.

Поза „Скакалец” или „Salabhasana“

Този „обратен завой” е изключително лесен за изпълнение, което го прави мотивиращ и подходящ за начинаещи. Той е енергизиращ и затоплящ, укрепва всички мускули на гърба. Позицията е идеална за подобрявана на стойката, заздравяване на гръбните мускули, които принципно създават проблеми на хората работещи на бюро.

Правилното изпълнение на „Salabhasana“

Легнете по корем на земята и се отпуснете. Първо изпълнете няколко дълбоки вдишвания – издишвания, след което плавно започнете да повдигате нагоре ръцете, краката и гърдите, старайте се движението да е равномерно. Дланите трябва да са насочени към пода, изправени на височината на врата. Главата е възможно най – далеко от гърдите, погледът насочен към тавана. За по – чисто изпълнение, можете да сключите ръцете зад гърба си, което ще създаде и по – дълбок отвор за гърдите и раменете.

Особено важно е да не бързате, играйте упражнението уверено и спокойно. В началото естествено може да изпитате известно чувство за дискомфорт, но просто го игнорирайте. Когато достигнете максимално чисто изпълнение на позицията, помъчете се да задържите в положение поне 10 секунди. Няма ограничение в броя на повторенията.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване