Храни преди тренировка

Ако сте начинаещи в спортуването – във фитнеса, у дома или на открито, трябва да знаете какво да ядете преди тренировка. Много хора, които започват да тренират, за да отслабнат, смятат, че упражнения трябва да се правят на гладно. Това всъщност не е вярно. Разбира се, не трябва и да се тъпчете преди тренировка.

zakuska-sport

ЗАЩО ДА ЯДЕМ ПРЕДИ ДА ТРЕНИРАМЕ?

Не трябва да спортувате със стържещ от глад корем. За да тренирате, трябва да имате енергия, за да го правите. Ако не сме хапнали нещо подходящо, това ще се отрази на качеството на правене на упражнения.

Нуждаем се от въглехидрати, тъй като те ни снабдяват с необходимата енергия, за да тренираме. Мускулите ни ще са по- добре подготвени и ще са по- издръжливи, така че правим упражнения по- дълго време. Така ще горим повече калории.

Ако искате да правите упражнения сутрин, на гладен стомах, може да ви се завие свят или да нямате сила. Това води до намаляване на кръвната захар, ще се чувстваш слаб и ще ти е лошо.

ПОДХОДЯЩИ ХРАНИ

Видът храна и нейното количество зависят от това по кое време на деня ще тренирате и от интезивността на hrana-trenirovkaупражненията. Например, ако правите упражнения сутрин, трябва да станете рано, да закусите добре два часа по- рано. Подходяща закуска преди тренировка са: зърнени храни с цели зърна, хляб (за предпочитане черен), обезмаслено мляко, плодови сокове, варени яйца, банани.

Ако тренирате по друго време на деня, може да ядете – многозърнести блокчета, спортни енергийни напитки, плодове, кракери със сирене иили мед. Те ще ви дадат добра енергия за тренировка и кръвната ви захар няма да падне бързо.

КАКВО КОЛИЧЕСТВО ДА ЯМ?

Не е добре да ядете много преди тренировка, тъй като може да ви стане лошо, включително стомашни болки, диария, чувство на дискомфорт. Ако ядете много, трябва да изчакате да минат поне 3 часа преди спорт. Ако изберете някоя от посочените храни, трябва да изчакате 1 час.

Ако тренирате след като сте обядвали, помнете че мазните храни забавят храносмилането. Избягвайте месото и мазната храна преди тренировка. Яжте зърнени храни като ориз или паста.

Количеството и вида храни зависят до голяма степен и от спорта.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване