5 упражнения след 30 години

За никого не е тайна, че след 30 години женското тяло започва да се променя. В този етап мазнините се увеличават от 33% на 45%, като се трупат най- вече по корема, талията, ръцете и ханша.

krasivo-tyalo

Лекарите обясняват, че след 30 промените в организма са свързани с наследствената предразположеност, хранителните навици и физическата активност. На тази възраст започваме да губим мускули, а метаболизмът ни става по- бавен.

Трябва да спрем този процес на натрупване на мазнини, особено в сложните зони. За да го постигнем трябва да внимаваме с храната и да се движим, за да топим калориите.

Ето кои са най- ефективните видове упражнения за жените след 30:

1 . Ходене. Въпреки че не е натоварващо движение, активира метаболизма и предпазва от редица заболявания. Ако се комбинира с идеална диета ще топите още повече калории. Всичко зависи от интензивността на ходенето и телесното тегло.

2 . Статично колело. За да е ефективно горенето на калории, трябва да го правите поне 20 минути дневно, 4 пъти в седмицата. За по- добри резултати, упражнението трябва да е интензивно и бързо.

3 . Степ аеробика. Това физическо упражнение е много подходящо за горене на калории и мазнини, защото се състои в качване и слизане от специални платформи, като се спазва специална хореография. Обикновено се провежда групово в спортни зали с инструктор.

4 . Коремни преси. Легнете по гръб, свийте колене и стъпнете стабилно на пода. Кръстосайте ръце на гърдите или koremna-presaзад главата. Внимателно първо изправяте главата, после торса. Когато се изправите, задръжте няколко секунди. Като се връщате обратно, гърбът остава малко над пода – не лягате изцяло. Направете 20 повторения. Разбира се, това са класическите коремни преси – има много разновидности, насочени към определени групи коремни мускули, както и с различна сложност.

5 . Въже. Скачането на въже също е много ефективно средство за отслабване, ако сте след 30. Може да правите различни комбинации: да сменяте краката; да правите малки подскоци без да се издигате много. Изследвания показват, че скачането 10 минути се равнява на 30 минути тичане.

Преди упражненията и след тях трябва да се правят съответно загрявка и такива, които са за разтягане, за да се отпуснат мускулите. Също така трябва да сте добре хидратирани.
Хората на средна възраст трябва да отделят поне 30 минути за аеробни упражнения 5 пъти седмично, или 20 минути интензивни упражнения 3 пъти седмично.

Идеи за коремни преси. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване