Разделно хранене: За и Против

Отвсякъде ни залива информация за ползите от разделно хранене при отслабване, но въпреки това е повече от очевидно, че твърде малко хора знаят какво всъщност представлява този метод. Както и всичко останало на този свят, той си има привърженици и противници, а както обикновено истината се крие някъде по средата.

razdelno-hranene-2

Основни принципи на разделно хранене

Основният принцип на тази методология е, че не бива да се смесват протеини и въглехидрати. Казано по друг начин, за да се радвате на добро здраве, не трябва да се приемат едновременно храни от животински произход със зеленчуци и плодове. Също така е забранено да се консумират наведнъж месо и риба, както и в комбинация с картофи, макарони и така нататък. Освен това ще се наложи да се откажете от кафето и чая, защото според принципите те също са несъвместими с повечето продукти.

Разделно хранене: Мотиви за и против

Противниците твърдят, че този начин на живот не е препоръчителен, защото има твърде много изисквания, а ползите са неясни. Медици изтъкват, че човешкото тяло е така устроено, че ТРЯБВА да получава достатъчно от всички вещества, за да функционира правилно. Лишаването на организма за продължителен период води до сериозен дисбаланс, който може да предизвика купища заболявания на системите.

Привържениците на метода пък са убедени, че това е най – лесният и здравословен метод за отслабване. Съгласно техните твърдения, тялото се приспособява към новия режим сравнително лесно и доста бързо се топят излишните мазнини.

Според твърденията, организмът постепенно и плавно се освобождава от натрупваните с години излишъци, които са събирани зарази преяждане и консумацията на нездравословни продукти. Всичко се случва без подлагане на драстични диети и лишения, налагат се съвсем малки ограничения.

Специалистите обаче алармират, че преди да започнете диета с разделно хранене, преди всичко трябва да се подготвите теоретически много добре. Защото ползите са несъмнени, но при неправилно провеждане понякога се наблюдават сериозни усложнения, които могат само да задълбочат проблемите ви, вместо да ги решат.

„Преди да стартирате, въоръжете се с достатъчно търпение, за да се подготвите. Ако направите нещата по правилния начин, със сигурност ще постигнете завидни резултати и завинаги ще се радвате на стройно тяло, ще бъдете заредени с енергия и сила”, съветва специалистът – диетолог д-р Малкълм.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Разделно Хранене

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване