Разделно хранене – как да комбинираме храните правилно

Разделно хранене

Разделно хранене

Правилната комбинация на храните стои в основата на всяка диета за отслабване. Това е и основният принцип на придобилата широка популярност теория за разделно хранене, която според последователите си дава възможност на стомаха да работи на пълни обороти и максимално правилно.

Според схемата за отслабване чрез разделно хранене, всяка храна съдържа в себе си определени вещества – белтъчини, въглехидрати и мазнини. Когато ги комбинираме по неправилен начин, тялото се затормозява и в крайна сметка се стига до смущения в работата на стомаха. Това налага храните да се разделят на няколко основни групи, които не трябва да се смесват една с друга.

Основен принцип на отслабване с разделно хранене

Основната идея за разделно хранене е да не се приемат по едно и също време протеини, въглехидрати и кисели плодове. Според теорията на този вид отслабване, неконтролираното хранене предизвиква конфликт между тези храни и той от своя страна поражда купища проблеми.

Отслабване с разделно хранене – правила

  • Не се комбинират въглехидрати и протеин. Дължи се на факта, че протеините се преработват под въздействието на киселинен храносмилателен сок, а въглехидратите на алкален.
  • Избягва се смесване на прясно и квасено мляко с месо. Дори се смята, че вареното мляко е силно токсично, препоръчват да се пие само по малко сурово.
  • Никога не трябва в този момент да се приемат картофи, ориз и хляб. Съчетава се само със салата от пресни зеленчуци Салатата задължително да е приготвена от характерните за дадения сезон зеленчуци или плодове, да съставлява основната част от дневната дажба. Препоръчва се съотношението между салата и концентрирани продукти да е 7 / 3. (за концентрирани се смятат всички без плодовете и зеленчуците)
  • При разделно хранене, киселото мляко се приема за самостоятелна и силна храна. Забранява се смесването му с тестени изделия и други въглехидратни храни, плодове и ядки. Допуска се комбинация със салати.
  • Захарните изделия също не трябва да се ядат съвместно с каквито и да било други продукти. Като цяло е препоръчително да забравите за тях, но ако не можете – на следващия ден задължителна разтоварваща плодова диета.
  • Всякакви въглехидратни храни могат да се комбинират свободно
  • Различните богати на протеин продукти не се комбинират един с друг. Например – днес ще ядете само месо, утре само яйца и така нататък.
  • Отделен прием на зеленчуци и плодове
  • Бобовите растения като грах, боб, леща и соя се приемат в комбинация със салата, но в никакъв случай с въглехидратни.
Разделно хранене

Разделно хранене

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Разделно Хранене

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване