Отслабване с разделно хранене – диета за цял живот

отслабване с разделно хранене

отслабване с разделно хранене

За пореден път се чувстваме длъжни да напишем, че на света не съществува здравословен метод, с който да смъкнете 10 килограма за няколко дни и после да запазите постигнатото. Диетата за отслабване е не само намаляване на храната за известно време, а начин на живот и философия. Особено подходящи за поддържане на добра кондиция са по – меките варианти на разделно хранене, които преди всичко ще помогнат да преодолеете страха от лишенията.

Според науката за разделно хранене, тялото на човека не е в състояние да усвоява едновременно всичките видове храни. Смесването на продукти с различен състав определено предизвиква натравяне на организма, забавя работата на червата и метаболизма. За избягване на коварния капан наднормено тегло, лекарите препоръчват да разделяте храната и в един ден да се приемат само белтъчини, само въглехидрати или само кисели плодове.

Други безценни съвети от учебника по разделно хранене са избягването на големите количества сол, мазните пържени храни, преяждането. Порциите трябва да са между 6 и 8 за ден, а менюто да включва много плодове и зеленчуци.

Недостатъци на отслабване с разделно хранене

Един от основните недостатъци на тази методика за отслабване е, че непрекъснато трябва да следите какво ядете и този режим трябва да спазвате в продължение на години. След известно време тялото се отучва да обработва смесената храна и ако някога възвърнете старите си навици, може да предизвикате сериозни сътресения.

Препоръки за разделно хранене и отслабване

  • Осъзнайте, че разделното хранене няма определен срок. Отръскайте се от предразсъдъците, че диетата за отслабване продължава няколко дни или максимум месец. За да се чувствате наистина добре, тя трябва да продължи през целия живот, всеки ден и всеки час, без изключение.
  • Забравете за пикантните храни. Здравословната диета се състои от традиционните за дадената страна хранителни продукти, които тялото познава добре и знае как да обработва. Разбира се, това не значи, че нямате право да хапнете нещо по – различно, просто не прекалявайте.
  • Яжте по няколко пъти на ден. Гладуването в продължение на часове, последвано от зверско преяждане, е сред най – големите врагове на отслабването. Без храна тялото изпада в шок и когато получи нещо, бърза да складира запаси във вид на мазнина.
  • Сред основните принципи за разделно хранене е да ядете разнообразна храна. Не допускайте грешката да приемате само един или два продукта. Така ще изтощите запасите, ще намалите силите на имунната система и в крайна сметка няма да постигнете големи резултати при отслабване.
отслабване с разделно хранене

отслабване с разделно хранене

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Разделно Хранене

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване