Защо е важно да се храним здравословно, за да отслабнем

Диетата е необходима за всички, които искат да свалят няколко килограма. Затова сигурно се чудите каква диета за отслабване да изберете. Нека разгледаме защо е важно да се храним здравословно, когато сме на диета.

hrana-gastrit

Да спазваш хранителен режим не означава да се храниш лошо или да си в дефицит на вещества. Правенето на диета трябва да е здравословен и балансиран процес. Навярно се питате защо е така.

ЗАЩО ДА СЕ ХРАНИМ ЗДРАВОСЛОВНО, ЗА ДА ОТСЛАБНЕМ?

Стрес за тялото. Когато започвате режим за отслабване, тялото се подлага на специален стрес, тъй като започва да използва складираните мазнини. Ако диетата не ви доставя необходимите витамини и минерали, тялото не се възстановява и се изтощава, умората е и физическа, и психическа.

Недохранване. За да отслабнете можете да направите строга и бърза диета, но това може да доведе до недохранване – недостиг на витамини и минерали. Ако се появи тази липса на баланс в храненето, апетитът се увеличава.

hranene

Йо- йо ефект. Ако диетата не е здравословна, лесно влизате после в йо- йо ефект. Можете да отслабнете, но после може да качите дори повече. Затова диетата ви трябва да включва всички важни хранителни вещества.

Храносмилателни проблеми. Ако искате да отслабнете, трябва да го направите по здравословен начин, тъй като ако е строга, особено хиперпротеиновите, храносмилането се уврежда.

Помнете, че не можете да поддържате една диета цял живот. Затова се научете да се храните здравословно, за да може не само да отслабнете, но и да запазите теглото си.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване