Полезни и вредни мазнини за здравето и отслабването

Знаете ли, че има растения, които съдържат повече мазнини от един донът. Един донът с глазура съдържа 14 грама мазнини, докато някои растения имат много повече. Но има разлика в качеството на мазнините – въпреки че са еднакво калорични, някои са полезни за тялото ни, а други, като тези в донъта, са вредни.

donat

1 . Авокадо. Половин авокадо съдържа 15 грама мазнини. Но 10 грама от нея са от полезната мононенаситена мазнина. Тази мазнина не вреди на здравето, напротив. Намалява нивата на лошия холестерол и предпазва от трупане на мазнини по корема. Авокадото, в определени количества, може да помогне доста за отслабването ви.

2 . Фъстъчено масло. Две лъжици фъстъчено масло съдържат 16 грама мазнини. Половината от тях обаче са мононенаситени, а останалата – полиненаситена. Те също са полезни за организма ви, тъй като намаляват риска от диабет 2 и сърдечните заболявания.

3 . Яйца. Като изядете 3 яйца на закуска, приемате 14 грама мазнини. В това количество влизат наситени, мононенаситени и полиненаситени, така че яйцето е много здравословна храна.

4 . Маслини. Когато изядете 12 маслини, добавяте 15 грама мазнини в диетата си. По- голямата част от тях са ненаситени мазнини, така че не са опасни за здравето. Също така, маслините са богат източник на витамини А, В и Е.

Мазнините, спомената в тези продукти, не е вредна за здравето, тъй като е полезна за сърцето и го предпазват от различни увреждания. Освен това засища и така няма да се тъпчете постоянно. Един донът обаче няма да ви донесе тези полезни свойства, напротив. Не само ще чувствате по- силен глад, скоро след като сте го изяли, но и няма да имате никаква полза за здравето си.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване