Най- лошите въглехидрати, от които се напълнява

Има храни с въглехидрати, които хората често бъркат, че са здравословни или не съдържат захар. Например, да заместите хляба и газираното с мед, кисело мляко и енергийни напитки.

vaglehidrati-napalnyavane

Захарта в хляба, ориза и картофите може да се използва от мускулите, но фруктозата в меда и енергийните напитки първо минава през черния дроб, където предизвиква хормоналната реакция, която най- често води до затлъстяване: инсулинова резистентност.

ЛОШИТЕ ВЪГЛЕХИДРАТИ

Меда, сладоледа от кисело мляко, натуралните сокове и енергийните напитки са най- лошите въглехидрати. Високото им съдържание на фруктоза уврежда комуникацията между стомаха и мозъка.

Меда и енергийната напитка имат повече фруктоза от газираното, не съдържат витамини, фибри, нито протеини – само med-napalnyavaneвъглехидрати. Още по- зле е със сладоледа от кисело мляко (йогурт) – направен е от мазнината на прясното мляко, 8 ч.л. захар, а хранителното съдържание е нула.

Още по- зле е със зърнените закуски. Те съдържат доста захар.

Изцеждането на сок от плод е много погрешно, защото получаваме само вода и захар, а витамините и фибрите остават в плода. Затова да изядете плода е много по- различно от това да пиете сок.

Храните с въглехидрати като натурални сокове, газирано и спортни напитки би трябвало да са забранени за лица под 16 години, защото водят до затлъстяване.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване