Как яденето на ябълката с кората ни помага да отслабнем

Ябълката е суперхрана, която има множество полезни свойства за нашето здраве. Но е по- малко известен факт, че ако ядем плода с кората, това ни помага да отслабнем.

kora-na-yabalka

СВОЙСТВА НА КОРАТА НА ЯБЪЛКАТА

Химията, която се съдържа в обелката на ябълката, има голямо количество полезни свойства за здравето, като например, състоянието на мускулите, отслабването и поддържането на теглото.

Обелката на ябълката съдържа урсолова киселина, която помага на мускула да расте. Освен това намалява холестерола и кръвната захар като ги държи под контрол, което означава, че една ябълка дневно може да направи наистина чудеса.

Значението на кората на ябълката е открито от доктор Адамс, който изследвал въздействието на хормоните върху yabalkaтялото ни. Той търсил медикамент, който да предпазва от загуба на маскули.

Според лекаря, загубата на мускулна маса често се свързвала с болестите и остаряването, забавя възстановяването при заболявания. Докторът проучил какви са последствията от атрофирането на мускулите.

Лекарят започнал да храни мишки по специален начин, за да провери здравословното им състояние. Той установил, че в следствие на яденето на обелки от ябълка, мускулите им започнали да стават по- силни и по- големи. Освен това, тези мишки, които ядели корите на ябълката, образували по- малко мазнини.

Счита се, че урсоловата киселина подобрява ефекта на инсулина и инсулиноподобния фактор на растежа – два хормона, свързани с растежа на мускулите. Освен това доктор Адамс изтъква, че балансираното хранене също е много важна част от процеса.

Яденето на ябълката с кората увеличава кафявата мазнина в тялото ни, така че топим повече калории и затова отслабваме. Така че, яжте поне по една ябълка на ден, за да имате здрави мускули и да отслабвате по- лесно.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване