Как да се грижим за тялото си така, че да не напълняваме

otslabvane-gorene-kalorii

Поддържането на здравословно тегло е много важно за здравето и фигурата ни. Това може да е много сложно, ако диетата ви е довела до йо- йо ефект или не сте полагали грижи за тялото си от известно време.

Ето няколко лесни съвета как да избегнете качването на излишни килограми, а също и да подобрите хранителните си навици.

1 Яжте само толкова, колкото е необходимо. Не е добре да ядете по- малко, от необходимото ви количество калории. Ако рязко занижите приема на калории, няма да отслабнете, а ще топите мускулите. А ако губите мускули, метаболизмът ви ще се забавя.

2 Хранете се по- често. Храненето по няколко пъти на ден в по- малки количества, помага на организма да функционира по- добре. Така метаболизмът се ускорява и изгаряте калории.

otslabvane-hladilnik

3 Изберете здравословните мазнини. Диетите обикновено отхвърлят мазнините. Има обаче много полезни мазнини, без които няма как да отслабнем. Помагат и да имаме здрава сърдечно- съдова система. Зехтинът е сред най- полезните мазнини.

4 Протеините са перфектни за закуска. Започнете деня с хубава закуска, която е много важна за поддържане на стабилното тегло. Наблегнете на протеините сутринта.

5 Спортът трябва да ви стане навик. Това е изключително важно, за да нямате повече проблеми с килограмите. А така и ще сте по- здрави.

6 Не забравяйте да почивате. Необходимата почивка е много важна за здравето и фигурата ни. Ако не спите редовно, метаболизмът ви ще се забави и няма да можете да отслабнете.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване