Как да контролираме мозъка си, когато иска да ядем

otslabvane-jeni

Мозъкът може много да помогне или навреди на метаболизма ни, тъй като контролира емоциите и това, което ще ядем, или няма да ядем.

Метаболизмът ни е отговорен за това колко бързо ще качваме или сваляме килограми, но не е само той. Мозъкът също много влияе върху този процес.

Според най- новите изследвания, психологическият фактор е от толкова голямо значение, колкото диетата и тренировката, за да можем да свалим излишните килограми.

Ето няколко полезни съвета за отслабване, свързани със сетивата и емоциите, а толкова с храненето.

otslabvane-motivatsiya

1 Премахнете от погледа си това, което не искате да ядете. Без газирано, сладко, шоколади и пр. пред очите ви. Вместо тях, на най- лесно достъпните места сложете плодове и зеленчуци.

2 Дръжте храната далеч от вас. Например, сипете си малко от готвеното, а тенджерата сложете далеч от вас. Ако съдът, в който е храната, ви е наблизо, много лесно ще се изкушите да ядете повече.

3 Не ходете гладни да пазарувате. Не ходете също, ако сте депресирани или в лошо настроение. Ако наскоро сте имали неприятна кавга, не ходете на пазар.

4 Яжте и дъвчете бавно. Усещането на ситост достига с 20 минути закъснение до мозъка. Затова е важно да се храните бавно.

5 Не прекалявайте с разнообразието в чинията си. Избягвайте да смесвате най- различни храни в едно хранене.

6 Замисляйте се какво ядете. Какво съдържа, колко ядете и пр.

7 Не си купувайте широки дрехи. Така ще се криете и няма да сте достатъчно стимулирани да отслабнете.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване