6 грешки, които спъват отслабването ви

napalyavane-metabolizam

По цял ден ядете „диетични“ храни, но не сваляте и грам. Нормално е да се отчаяте, но може би трябва да промените перспективата си. Съсредоточете се върху това, което не трябва да правите, вместо да спазвате строг режим.

Нека разгледаме шест често допускани грешки, които не ни позволяват да свалим излишните килограми:

1 Пиете често алкохол. Да, няма как да ядете само пилешко и марули. Но ако освен диетата за отслабване, пийвате всяка вечер, трудно ще отслабнете. При много хора пиенето задейства ефекта на доминото. Когато се напиете, контролът ви се понижава и ви се струва, че дори да хапнете повече, няма да напълнеете. Често човек може и да прекали с приема на количеството алкохол. Ако намалите значително алкохола, веднага ще се появят резултати.

2 Не приемате никакви мазнини, дори полезните. При толкова предупреждения за консумацията на мазнини, много хора развиват направо фобия и не искат да ядат дори полезните, като зехтин, например. Но приемът на полезните мазнини е задължителен, за да отслабнете. Помагат и срещу подуването на корема. Растителните мазнини ни засищат за повече време. Помагат и за ускоряването на метаболизма.

zehtin-teglo

3 Пропускате хранения. Ентусиазмът ви да отслабнете е толкова голям, че пропускате хранения. Но дългите часове без храна не са разумни, особено ако искате да отслабнете. Така няма да изгаряте много мазнини и при първа възможност ще компенсирате с повече храна. Ако по цял ден гладувате, рискувате вечер да прекалите с храната. Важно е обаче и кога се храним. В часовете, когато сме най- активни, можем да приемем повече храна, но от следобеда нататък трябва да е по- малко.

4. Ядете тонове здравословна храна. Много хора са доволни, когато ядат храни с добра репутация: авокадо, леща, киноа, пълнозърнести храни и пр. Но всъщност, това не ги застрахова от преяждане. Дори често се случва. Големите порции дори от здравословна храна, няма да ви помогнат да отслабнете.

5. Консумирате само „диетични храни“. Не са особено добра идея. Съдържат много консерванти и подобрители. Ако им се предоверите и започнете да консумирате по много, няма да постигнете никакъв резултат.

6. Правите малко кардио и много коремни преси. Проблемът ви е коремът. Затова се скъсвате да правите коремни преси. Резултат обаче няма. Грешката е, че трябва правите и кардио упражнения, които ще ви помогнат по- лесно да топите мазнините. Ще ви помогнат и да изградите мускули.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване