Яжте твърда храна, за да отслабнете

Забелязали ли сте, че когато се храните бързо, но можете да се заситите? Това е така, защото бързото хранене намалява отделянето на хормони в чревния тракт, които създават усещането, че сме сити. Затова, яденето на твърда храна, която трудно се дъвче, може да ни помогне да отслабнем.

morkovi

Твърдостта на храните има значителна роля за създаването на усещане за ситост. Бил направен опит с младежи между 21 и 24 години, разделени в две групи. В едната ядели твърда и сурова храна, а в другата – мека. Оказало се, че тези които консумират твърди продукти, приемат по- малко калории.

Ето кои твърди храни и вие можете да включите в диетата си, така че да ви доставят полезни вещества и енергия.

1. Бадеми. Дават ви протеини и въглехидрати, които са ви необходими между храненията. Хората, които ядат бадеми по време на диета, отслабват повече, твърди международно издание за затлъстяването. От 39% мазнини в тези ядки, 25% са здравословни и пълни с фибри.

2 . Моркови. Високо съдържание на фибри, които не се обработват от стомаха, а направо се изхвърлят. Стомахът repichki-salataобаче да ги смели по всякакъв начин и отделя повече храносмилателни ензими. Така и останалите храни се обработват по- добре. А и метаболизмът се увеличава.

3 . Репички. Освен че са твърди, те са и с нисък гликемичен индекс. Това означава, че когато ядете репички, нивата на захар се задържат, а нуждата от захар намалява значително.

4 . Целина. Действа като диуретик, пречиства тялото и подобрява храносмилането. Освен това значително понижава нивата на холестерол.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване