3 важни фактора за релефна коремна преса

Тлъстините в областта на корема са сред основните проблеми, засягащи хората по целия свят. Тяхното изчистване изисква специални старания, а правенето на стотици, дори хиляди, коремни преси съвсем не е достатъчно. Ето кои са трите основни фактора, играещи съществена роля за орелефяване на коремната преса.

коремна преса релефГенетиката

Независимо от всичко което сте слушали или чели по темата, генетиката е основен фактор. Не разбирайте, че наследствеността по някакъв начин ще ви попречи да покажете целия „пакет”, но до голяма степен определя размерът на усилията, които ще трябва да вложите. Формата на корема се задава още при раждането и не може да бъде променена по никакъв начин (освен може би чрез тежка хирургична намеса).

Не си мислете, че като правите по много коремни преси можете да въздействате по някакъв начин. Упражненията за тази област на тялото са полезни по много други параграфи, но да промените формата на стомаха чрез тях е напълно невъзможно. Единственият начин да постигнете това е чрез правилна диета за отслабване.

Телесните мазнини

Най – важният фактор за релефна коремна преса след генетиката. Казано с други думи, за да накарате коремните мускули да се появят, трябва да намалите телесните мазнини. Както казахме в горния параграф, можете да направите всичките преси на целия свят, но ако не намалите процента мазнини, никога няма да се видите с „плочки”, вечно оставайки на изчакване.

Някои щастливи хора виждат мускулите си при наличие на 10 – 11 % телесни мазнини. Голямата част обаче трябва да ги намалят до 7-8 %, за да получат очаквания ефект. Това зависи изцяло от генетиката и е извън вашия контрол.

За постигане на истинска релефна преса обаче, телесните мазнини трябва да паднат до 6 %. Това може да се постигне чрез ефективна програма за силова и аеробна тренировка, подходяща диета. Запомнете, че коремните мускули се правят в кухнята, а не в залата за фитнес. Само подходящата храна ще ви помогне да се изчистите.

Храната

Каквито и тренировки да правите, ако храненето ви е лошо няма да постигнете нищо. Един мазен бургер след фитнес е също толкова вреден, колкото и изяждането на 5 големи лъжици захар например. Вярвайте ми, че по този начин няма да стане. С подобни методи освен да гоните опашката си в продължение на години, няма да направите нищо друго.

„Лудост е да правиш едно и също в продължение на години и да очакваш различни резултати” – Алберт Айнщайн

Тази мисъл на великия учен важи с пълна сила и за здравословното хранене. Ако искате да постигнете резултати на истина, яжте правилната храна и незабавно изхвърлете всички боклуци от менюто си. Покажете, че можете да бъдете силни и да превъзмогнете изгражданите с години вредни навици.

Задължително добавете в дневния порцион окенаска риба. Омега-3 мастните киселини са чудесно средство за загуба на подкожна мазнина и особено в коремната област. Яжте повече богата на протеин риба и скоро ще се насладите на истински вълнуващи резултати.

Също така трябва да се поддържате силно хидратирани. Това е от съществено значение за всяка здравословна диета, още повече когато касае намаляването на тлъстините. Ако не пиете достатъчно вода, тялото ще изпадне в стресова ситуация и ще започне да складира под формата на мазнини всяка неусвоена капчица, което ще доведе до обратен ефект. Освен това водата ускорява метаболизма, поддържа мускулите здрави и силни.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: ,
Публикувано в Диети, Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване