Флекситарианската диета

ФЛЕКСИТАРИАНСТВО – ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ ИЛИ МОДА?

Тази диета не е точно режим на хранене, а хранителна философия. Флекситарианството е вариант за хората, които не обичат да ядат месо.

флекситарианство

Тази нова диета, наречена флекситарианска, не зависи толкова от това, което ядете, а от честото, с която го правите. Това е основно вегетарианска диета, която включва мляко, сирене, яйца и други животински продукти. А също и консумация на месо или риба в определени случаи.

От хранителна гледна точка, флекситарианската диета няма точно да ви помогне да отслабнете. Това не е основната й цел, по- точно е въведение към вегетарианството (яйчно- млечно или веганизъм). Небалансирано приемане на въглехидрати илифлекситарианство1 бобови, ядки или други немесни храни. Затова диетата не е за отслабване.

Би била здравословно, ако базата са плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, нискомаслени млечни продукти, малко месо и риба. Именно в баланса се крие разликата между отслабването при диета и провала. Очевидно да ядеш по- малко количество животински продукти е нещо здравословно само по себе си.

Флекситарианството няма голяма връзка с вегетарианството. Дори ако кажете на някой вегетарианец, че сте флекситарианец, ще избухне в смях. Флекситарианството е по- скоро мода. В крайна сметка, винаги е имало и ще има хора, които не ядат месо или го правят само извън дома си.

При всички положения, флекситарианската диета няма да свърши работа за тези, които искат да отслабнат.

Вегетарианство и веганство. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване