Диета при пълнолуние и новолуние

ъъъъъъъъъъъъъъъЗащо е необходимо да спазвате диета, съобразена с пълнолуние и новолуние? В тези дни се променя атмосферното налягане и движението на водата. При пълнолуние има  отлив на вода, все едно се  „свива”.

При новолуние, напротив, водата се простира, има прилив. Тези външни процеси влияят на нашето тяло и обмяната на веществата.

Диета по време на пълнолуние,  ще ви позволи  да се справите със задържаните течности в тялото.

Диета при новолуние, съчетана с прием на течност и зеленчуци, премахва токсините и стимулира липолизата (разграждането на мазнините).

Препоръки: Всяка от двете „лунни“ диети може да се направи в два режима: кратък (от 24 часа до 36 часа при пълнолуние до новолуние ) и разширен (до 6 дни).

Противопоказания: Някои метаболитни заболявания като диабет  или нарушения в кръвосъсирването.

Диета при пълнолуние:

24 часа: Започва в навечерието на пълнолунието, след вечеря и е с продължителност 24 часа. Можете да пиете чиста вода (изворна вода, преварена, минерална) и пресни сокове, които имат диуретично действие. Най-добре е да изстискате сок от плодове и зеленчуци, подходящи за сезона.

Резултат: губят се от 250гр до 1кг тегло. Основното нещо – този ден ще се отървете от подуването и ще почистите тялото .

6 дневна диета: В първите три дни преди пълнолуние се хранете само с варени зеленчуци. На четвъртия ден зеленчуците се ядат само сурови. В следващите два дни се яде само ананас и гъби (трябва да са разпределени на четири порции за деня). Ананасът има диуретичен ефект и пречи на абсорбцията на мазнини в червата. Гъбите трябва да ядат сварени с подправки или с малко нерафиниран зехтин (студено пресован) . Гъбите са с ниско съдържание на калории, но имат протеини, с които се хранят мускулите.

Внимание: тази диета не трябва да продължи за по-дълго от 6 дена!
Резултат: организмът е ефективно почистен и сте свалили от 1 до 6 килограма тегло, в зависимост от продължителността на диета.

Новолуние:

36 часа : Тази диета трябва да започне на 18 часа в навечерието на новолунието и продължава до 6 – 7 часа на следващата сутрин. Във вашето меню трябва да влязат: зеленчукови супи и зеленчуков бульон по ваш избор (можете да направите и двете), 4-5 пъти на ден. Можете да си сготвите супа от любимите зеленчуци (моркови, картофи, чушки, боб, броколи). Но за да се избегне еднообразието, можете веднъж на ден се поглезите с пилешко месо или риба. Зеленчуковите супи и бульони снабдяват организма с минерали. За по-ефективно въздействие на теглото е по-добре да се ограничите само с  бульон, но в супите има фибри, които намаляват чувството на глад.

00020461Резултат: интензивно промиване на организма и намаляване на телесното тегло с около 500 гр.

6 дни. Три дни преди новолуние  и следните два дни ядете само сурови и варени зеленчуци. Но имайте предвид, че  както в случая на пълнолуние, трябва да адаптирате диетата с вашите  нужди. Няма нужда да включите в диетата и мъчения. Единственото ограничение тук е продължителността, тя не бива да е по дълга от 6 дни.

Резултати: свалени между  1 и 3 кг, в зависимост от продължителността на диетата.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване