Кое е по- добро за отслабване – растително или животинско мляко

Млечните продукти са много важни за диетите за отслабване, но навярно се чудите кои са по- добрите – млякото от растителен произход или от животински.

mlyako-ostlabvane

Изборът на храна е фундаментален, когато правим диета за отслабване, което може да породи поредица от въпроси, особено ако трябва да избирате между растителни и животински продукти.

Има различни и противоречиви мнения, не толкова по отношение на свойствата за отслабване, а по отношение на хранителните качества.

Защитниците на вегетарианството смятат, че млечните продукти от животински произход имат отрицателен ефект върху здравето. Докато защитниците на конвенционалното хранене смятат, че млечните продукти от животински произход са с по- добро качество от растителните, заради съдържанието на качествени протеини.

Същото противоречие се поражда и когато говорим за отслабване – кое е по- доброто за нашата диета?rastitelno-mlyako

И двата вида продукти са много добри за отслабване, тъй като имат характеристики, които са подходящи за процеса.

Млечни продукти от животински произход. Тези млечни продукти съдържат протеини с високо биологично качество и така помагат за топенето на мастната тъкан. Освен това, съдържат калций, който е много полезен за процеса за отслабване. В диетите за отслабване, а и по принцип, се препоръчва млечните продукти да са нискомаслени или обезмаслени.

– Млечни продукти от растителен произход. Съдържа фибра и антиоксиданти, за разлика от животинските, които стимулират клетките да топят мазнините, а също така ускоряват метаболизма и пречистват организма. Доставят ненаситени мазнини вместо наситени и холестерол. В тази категория влизат растителни млека от бадеми, соя, орехи и др.

Никое от двете не е по- добро, имат различни качества, които обаче са подходящи за процеса на отслабване. Когато сте на диета, може да включите и двата вида млечни продукти.

За значението на калция. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване